Rozhovor s " Nejlepším hráčem " Pepou Obdržálkem.

Pepo jaké jsou tvoje dojmy a pocity po turnaji v Hranicích?

Určitě dobré. V nominaci na turnaj jsem původně nebyl. Rozhodl jsem se tudíž i přesto tým podpořit alespon na střídačce jako kouč a předávat zkušenosti a pomáhat s taktikou. Přeci jen jsme zvyklí hrát systém 4+1 a 5+1 je jiný. Tým to zvládnul skvěle  na turnaji panovala dobrá nálada. Všichni makali a odměnou bylo stříbro. Oproti loňsku velký krok kupředu.

Kde byla podle tebe chyba, že jste nedosáhli na zlato?

Florbal je sport jako každý jiný, kdy o výhře a prohře rozhodují drobné chyby či nepřesnosti, ale především také zkušenosti. Ve finále jsme měli zkušeného soupeře, který měl více ze hry. Druhé místo i přesto je velkým úspěchem po loňské "bramborové" medaili. Touto formou bych chtěl poděkovat všem hráčům za bojovnost. Je to pro nás znamení že jsme se posunuli herně kupředu a příští rok jedem pro zlato :))

Kdo byl podle tebe hlavním strůjcem skvělým tažením týmu turnajem?

Myslím, že to nebylo o jednotlivcích jako spíše o disciplinovanosti všech a dodržování herního systému a taktiky, kterou jsme si řekli. Určitě musím zmínit svělý výkon obou bránkářů.

Získal jsi cenu pro Nejlepšího hráče turnaje. Jelikož si původně nebyl ani v nominaci a odehrál jen 3 zápasy, tak asi překvapení?

Popravdě nějaké ocenění jsem nečekal, konkurence technických hráčů byla velká. Jsem za ocenění rád a potěšilo, ale týmový výsledek byl hlavním cílem a ten jsme zvládnuli na jedničku.

A jak proběhly oslavy historického umístění?

Nijak zvlášť jsem neoslavoval. Po turnaji jsme jeli domů aby jsme stihli ještě v TV match domácích beranů, který byl též úspěšný. Ale odměnou určitě byla dobrá večeře od přítelkyně :-)

Ve čtvrtfinále se zranil Pepa Fridrich mladší, bylo to oslabení pro tým?

Určitě ano. Pepa je chráč, který dokáže jak podržet míček tak i pomoct do útoku či obrany. Přeji mu brzké uzdravení a doufám, že na turnaj v Otrokovicích nastoupí.

Děkuji za rozhovor a gratuluji k ceně pro Nejlepšího hráče.

Děkuji.