SKP Falkoni Holešov přivezli z Hranic pohár za 2.místo.

V sobotu 30.března 2013 se v Hranicích konal 5.ročník florbalového turnaje IPA Hranice. SKP Falkoni Holešov po loňském 4.místě, chtěli letos získat pohár. To se jim povedlo a odvezli si 2.místo.

První zápas odehráli proti týmu Blonďáci Hranice. Jelikož šlo o první zápas, tak moc florbalové krásy nenabídl. Týmy se spíše rozehrávali. Několik šancí ke vstřelení branek bylo, ale brankáři na obou stranách si udželi čistá konta. Zápas skončil netradičně 0:0. V brance nastoupil Ivo Hradil.

Druhý zápas proti týmu IPA Hrušovany už přinesl i branky. První branku Falkonů vstřelil Milan Benešovský, po krásné přihrávce Pepy Fridricha mladšího zpoza branky. Poté po výborném důrazu před brankou střílel Honza Pikner a byl úspěšný. Zápas skončil 2:0. V brance nastoupil Pepa Fridrich starší.

Třetí zápas a poslední ve skupině byl proti týmu IPA Slavonice. Do vedení poslal Falkony krásnou střelou Kamil Trhlík. Slavonicím se podařilo vyrovnat ze standartní situace, kdy krásnou střelou přímo do šibenice nedali brankáři šanci.Vítěznou branku ale nakonec vstřelil opět Kamil Trhlík, když nejprve nastřelil břevno, z následující dorážky už ale byl úspěšný a zajistil tak Falkonům 1.místo ve skupině. Zápas skončil 2:1. V brance nastoupil Ivo Hradil.

Ve čtvrtfinále nastoupili Falkoni proti domácímu týmu IPA Hranice. Do zápasu nastoupil i Pepa Obdržálek, který v zápasech ve skupině byl na střídačce jako trenér. První branku vstřelil hned v úvodu zápasu Pepa Fridrich mladší. V dalším průběhu si ale Pepa v souboji s hranickým brankářem poranil kotník levé nohy a ze zápasu musel odstoupit. Druhou branku Falkonů přidal při rychlém úniku Stanley Kosek a zpečetil tak postup týmu do semifinále. Zápas skončil 2:0. V brance nastoupil Pepa Fridrich starší.

O postup do finále stál v cestě tým IPA Zlín. Do vedení šli opět Falkoni po krásné střele Pepy Obdržálka z poloviny hřiště. Druhou branku při přečíslení od vlastní branky se Stanleym Koskem přidal Kamil Trhlík. Zlín ještě dokázal snížit střelou z úhlu, ale navíc už se nezmohl a Falkoni tak poprvé postoupili do finále. Zápas skončil 2:1. V brance nastoupil Ivo Hradil.

Ve finále nastoupili Falkoni proti SP.S. Olomouc. V týmu Olomouce nastoupil dva druholigový hráči a bylo to znát. Olomouc využila všechny šance a zápas si pohlídala. Falkonům se sice podařilo snížit na 2:1 zásluhou Davida Kundery, ale olomoučtí si zápas pohlídali a dalšími brankami zápas zcela rozhodli. Zápas skončil 1:5. V brance nastoupil Pepa Fridrich starší.

Falkoni i přes neúspěch ve finále slaví nejlepší umístění v historii a odvezli si pohár za 2.místo. Individuálně byl odměněn Pepa Obdržálek a získal cenu pro Nejlepšího hráče.

Sestava SKP Falkoni Holešov: Josef Fridrich starší, Ivo Hradil - Stanislav Kosek, Michal Novák, Jiří Trhlík starší, Tomáš Soukup - Josef Fridrich mladší, Milan Benešovský, Jiří Trhlík mladší, David Kundera, Kamil Trhlík, Jan Pikner, Josef Obdržálek.